Svar till: Skadad av el för 25 år sedan

Hem Övrigt Skadad av el för 25 år sedan Svar till: Skadad av el för 25 år sedan

#23944
Christoffer
Keymaster

Hej Andreas! Först och främst skönt att det ändå gick (förhållandevis) bra vid den första incidenten.

Jag är nog inte rätt person att svara på detta är jag rädd, och jag antar att du redan gjort massa egna tester etc. för vad som eventuellt skulle orsaka uppbyggnaden av statisk elektricitet som sedan utjämnas när du rör vid t.ex. bilden. Annars hade jag ju absolut testat att byta kläder och framförallt skor. Jag har själv några par skor som varenda gång jag rör bilens dörr (även vid in och utstigning) ger mig en ganska ordentlig stöt. Medan andra par skor helt eliminerar detta.

Nu har jag som sagt ingen egentlig kunskap om hur kroppen reagerar på el. Men att bli överkänslig på det sättet att kroppen på något sätt leder/samlar på sig statisk elektricitet har jag jag svårt att se. Snarare skulle jag gissa att detta kan komma av förändrade rörelsemönster eller liknande, som på det sättet lättare bygger upp statisk elektricitet. Men som sagt, detta är bara mina tankar och behöver verkligen inte överensstämma med vad som faktiskt är korrekt.

Om detta gällde mig personligen skulle jag nog först kontakta vanliga sjukvårdsupplysningen. Däremot är jag osäker på om de kan göra något utifrån detta. Ett annat alternativ är ju att testa med någon av de många läkarappar som finns (Kry, Doktor24 etc.). Där börjar ju många av samtalen som chatter där du kanske skulle kunna höra om de kan peka dig i någon bra riktning för att få hjälp med funderingarna åtminstone :-)

Nya artiklar

Send this to a friend