Christoffer

Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 512 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: Bilder från SD-kortet går inte att öppna på datorn #30355
  Christoffer
  Keymaster

  Hej Sten! Ledsen för det långsamma svaret! Har du testat att öppna bilderna med något annat program än datorns inbyggda fotovisare? Högerklicka på en av bilderna och välj Öppna med. Välj sedan t.ex. Paint. Öppnas bilden då, eller fungerar inte det heller?

  som svar på: Vilken dockningsstation till MacBook? #30354
  Christoffer
  Keymaster

  Hej!

  Ja, visst är det en djungel med just dockningsstationer! När det kommer till pris kontra funktion är nog faktiskt Satechi-varianterna något av det mest prisvärda man kan hitta. Med t.ex. denna får du ju också en extra USB-C på datorn över att använda till annat. Även Kjells egna varianter är troligen helt okej skulle jag säga. Lite beroende på exakt vilka portar man vill ha då.

  Annars antar jag att det är något i denna stil du har idag? Vilket ju inte heller är ett dumt alternativ om du känner att den ändå fungerar okej. Men jag kan tänka mig att den slits med tiden. Vilket iofs troligen är sant oavsett vilken man väljer att gå för.

  I övrigt verkar ju varianterna från CalDigit ha fått vettiga betyg, t.ex. denna. De har ju också lite dyrare varianter där det medföljer externa strömadaptrar för att lösa laddningen direkt, t.ex. denna.

  Jag skulle dock säga att även andra märken, t.ex. Belkin, säkerligen är en vettig väg att gå också.

  Angående de två stiften på vissa laddare tror jag mest bara att de delas upp på de olika portarna i dockstationen. Alternativt att en av portarna bara skickas rakt genom hubben för att den inte ska bli oanvändbar i datorn :-)

  som svar på: Koppling av hörlurar via Bluetooth #30127
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Har haft likande problem med just koppling till dator där hörlurarna bör vara kopplade, men helt enkelt inte dyker upp vid ljudsymbolen. Oftast löser jag problemet genom en omstart av datorn. Ibland behöver jag också ställa hörlurarna i synkroniseringsläge igen och lägga till dem igen via Inställningar > Enheter > Bluetooth och andra enheter.

  Gör det någon skillnad? Tänk på att ta bort eventuella tidigare synkroniseringar av hörlurarna under Bluetooth och andra enheter.

  som svar på: Använda router för att förlänga Wi-Fi-nätverk #30125
  Christoffer
  Keymaster

  Hej Kevin! Svarade dig i den andra tråden du skapade.

  Christoffer
  Keymaster

  Hej Kevin! Det är lite olika vilka routrar som fixar detta, att agera så kallad accesspunkt (eller repeater). Vilka routrar är det du försöker få att fungera tillsammans?

  som svar på: Uppkoppling av mobil till dator #30121
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Vilket program använder du för att öppna bilderna? Ibland har den klassiska Fotovisaren problem med en del bilder i Windows 10. Om du högerklickar på bilden och väljer att visa med ”Foton”, fungerar det då?

  Ett annat alternativ att testa är att kopiera bilderna till datorn och se om de går att se där. I sådant fall går det ju att kopiera över samtliga bilder och gå igenom dem på datorn och radera de som inte ska sparas.

  som svar på: Sms problem #30086
  Christoffer
  Keymaster

  Ja, det är riktigt underligt. Däremot tyvärr inte helt ovanligt vad jag kan läsa mig till. De enda andra eventuella lösningarna (än att nollställa nätverksinställningarna alt. avvakta) jag lyckas hitta på detta är att en omstart av respektive telefon ibland kan lösa liknande problem. Alternativt att man av misstag råkat blockera numret på någon av telefonerna (Inställningar > Telefon > Blockerade kontakter).

  som svar på: Sms problem #30081
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Är det ett tillfälligt problem eller händer det ofta (och med just dessa specifika personer)? Om det är tillfälligt skulle jag avvakta och se om det löser sig automatiskt. Har varit med om liknande problem när det förekommit störningar etc. i någon av operatörens nät, vilket kan resultera i alla möjliga underliga fel.

  Om det händer då och då skulle jag börja med att återställa nätverksinställningar på telefonen. Du gör detta under Inställningar > Allmänt > Nollställ > Nollställ nätverk. Detta raderar samtliga inställningar som har med operatörens nätverk att göra och uppdaterar/installerar därefter om allt automatiskt när telefonen startar om. Dumt nog försvinner även _alla_ Wi-Fi-lösenord och liknande när denna nollställning utförs, så det kan vara värt att ha i bakhuvudet innan.

  Var även supernoga att välja just ”Nollställ nätverk” och inte något av de andra alternativen som återställer hela telefonen.

  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Det låter spontant som att det är just Voice Assistant som ställer till det så att mönstret inte går att dra korrekt. Så vitt jag kan hitta behöver man tydligen använda två fingrar (istället för ett) när man drar mönstret och Voice Assistant är aktiverat. Gör det någon skillnad?

  som svar på: Se lästa notiser #30015
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Dessvärre inte så vitt jag vet (och så vitt jag kan läsa mig till). Har man väl klickat på en notis verkar det som att den försvinner helt och hållet efter det.

  som svar på: Vad ska bilden vara i för format? #29984
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Är det något av Adobes program du använder för att göra ritningarna (pratar vi målningar eller ritningar som i byggnadsritningar)? Där är ju JPEG 12 JPEG-formatet med så lite komprimering av bilden som möjligt, vilket skapar en fil med en relativt stor storlek men ändå ett bra resultat.

  Handlar det om byggnationsritningar känns som om det är extremt viktigt att resultatet är 100% rätt och gärna okomprimerat. Och där vinner PNG alla gånger då det är just okomprimerat. Det negativa med PNG är att bilden kommer ta upp mycket utrymme. Framförallt om formatet är så pass stort som 4000 x 5000 pixlar.

  Handlar det istället om en målning/teckning av något slag skulle jag säga att JPEG med minimal komprimering (12) förmodligen istället är att föredra. Spara oavsett bilden som en projektfil direkt i programmet du använder så du alltid har originalet kvar :-)

  Christoffer
  Keymaster

  Tack för informationen oavsett! Att ta en titt i själva kontakten för personen i fråga på respektive telefon var ju faktiskt ett superbra tips. Som någon förhoppningsvis kan ha nytta av :-)

  som svar på: Ny Puk-kod för att kunna loga in på min ipad #29857
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! PUK-koden är en kod som endast avser SIM-kort (som då troligen finns i iPad:en). Så för att få tag i den behöver du kontakta operatören för SIM-kortet. I regel behöver man på något sätt sedan kunna bevisa att man verkligen äger SIM-kortet i fråga för att få ut PUK-koden. Lite mer information om PIN- och PUK-koder finns här.

  Sedan om du bara vill komma in i iPad:en lite snabbt bör det fungera att helt enkelt ta ut SIM-kortet ur den.

  som svar på: Kan ej skriva bokstäver på min laptop #29695
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Kan det vara så att datorn har möjlighet att logga in med antingen en pin-kod alternativt ett lösenord? Och att du har kommit åt symbolen för att logga in med pin-koden? Detta gör nämligen att det bara går att skriva in siffror och inte bokstäver (däremot är det inte supertydligt att man bytt till pinkod från lösenord).

  Det brukar finnas en liten symbol någonstans vid inloggningsskärmen för att skifta mellan de två olika lösenordslägena.

  som svar på: Ta bort upphörda appar #29692
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Jag gissar att det är en Apple-telefon/platta du syftar på?

  Så vitt jag vet finns det (dumt nog!) inget sätt att helt radera inköpshistoriken för avslutade prenumerationer. Istället ska de, vad jag kan läsa mig till, försvinna från historiken ett år efter att prenumerationen upphört.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 512 totalt)

Nya artiklar

Send this to a friend