Ta bort eller inaktivera ditt Facebook-konto

2
1883
Ta bort Facebook - Inaktivera - Radera - Facebook-konto

Tröttnat på Facebook-världen? Eller bara sugen på att kliva bort ett tag? Så går du tillväga för att inaktivera eller helt ta bort ditt Facebook-konto!

- Annons -

Det finns förmodligen lika många anledningar att distansera sig från Facebook som det finns att ansluta sig till tjänsten. Som Facebook-trött användare står du mellan två val. Antingen helt avsluta och radera ditt konto eller inaktivera kontot på obestämd tid.

Väljer du att radera kontot försvinner du helt enkelt från Facebook. Tillsammans med dina bilder, filmer, inlägg med mera. Det enda som inte tas bort är meddelandekonversationer som andra haft tillsammans med dig. Dessa finns i regel kvar hos de användare du haft konversationerna med.

Väljer du att inaktivera kontot händer ungefär samma sak men med skillnaden att inget raderas. Trots att ingen kan komma åt din profil är du dock något mer synlig. Din profilbild kan fortfarande ses i gamla konversationer och i vänlistor. Om du önskar kan du också fortsätta använda Messenger även om du inaktiverar ditt Facebook-konto.

Först: Spara all information från ditt Facebook-konto

Innan du ger dig i färd med att radera eller inaktivera ditt konto vill vi passa på att tipsa om den inbyggda möjligheten att spara ned alla dina bilder, inlägg, meddelanden med mera till en dator. För att göra detta kan du förslagsvis följa vår guide för ändamålet. Du hittar den här!

Inaktivera ditt Facebook-konto

Vi börjar med att gå igenom hur du inaktiverar ditt Facebook-konto. Är detta inte av intresse och du helt säkert vet att du vill radera kontot är det bara att gå vidare till nästa stycke för att läsa hur du gör!

1. För att inaktivera ditt Facebook-konto börjar du med att logga in. Klicka därefter på den lilla pilen, högst uppe till höger (1) och välj Inställningar (2).

Facebook - Radera - Inaktivera konto - Inställningar

2. Under rubriken Allmänt (1) finns alternativet Hantera konto. Klicka på Redigera (2) bredvid detta för att komma åt kontoinställningarna.

Facebook - Hantera konto - Inaktivera Radera konto

3. Längst ned under kontoinställningarna klickar du sedan på Inaktivera ditt konto.

- Annons -

Facebook - Inaktivera - Stäng av konto

4. Det enda Facebook kräver av dig för att du ska få inaktivera ditt konto är att du kryssar för eller skriver in en anledning till varför du, för stunden, vill lämna tjänsten (1). Välj en passande anledning eller kryssa för Annat och skriv att du inte vill dela med dig av varför du lämnar i rutan. Klicka därefter på Inaktivera (2) för att temporärt stänga av din profil och ditt konto.

Facebook - Inaktivera konto - Stäng av konto

5. Du kan när som helst logga in och välja att återaktivera ditt konto om du känner att du skulle vilja börja använda Facebook igen. Allt kommer då finnas kvar precis som du lämnade det.

Ta bort ditt Facebook-konto

Tänk på att när du väl raderat ditt Facebook-konto finns det ingen möjlighet att återfå någon information som en gång fanns på kontot. Missa som sagt inte möjligheten att spara ned all din information innan du tar bort kontot!

1. För att radera ditt Facebook-konto permanent börjar du med att öppna valfri webbläsare och surfar till facebook.com/help/delete_account. Om du inte redan är inloggad i webbläsaren kommer du också behöva logga in.

2. För att avsluta kontot klickar du på Avsluta mitt konto. Vi rekommenderar att du (innan du avslutar) tar en titt på Facebooks egen information kring avslutning av konton på länken längst ned till vänster (Läs mer om kontoborttagning).

Facebook - Avsluta - Radera konto - Avsluta mitt konto

3. Du får därefter fylla i ditt lösenord ytterligare en gång för att säkerställa att det verkligen är du som försöker avsluta kontot.

4. Själva raderingen av all information kan ta upp till 90 dagar. Så snart du gått igenom processen att avsluta kontot försvinner du dock direkt från Facebook. Under tiden all information tas bort från Facebooks servrar är du helt osynlig för övriga användare.

Har du frågor eller funderingar kring Facebook och inaktivering eller avslutning av användarkonton? Fråga på i kommentarerna så ska vi hjälpa till så mycket vi kan!

- Annons -


Relaterat innehåll

2 kommentarer

    1. Hej!
      Jag har en fråga.
      Har själv aldrig haft Facebook och vill heller inte ha. Däremot så tycker jag att Messenger är ett bra sätt att kommunicera med sina nära o kära. Gruppkonversationer osv.
      Ett problem jag råkat på nu efter att jag bytt telefon. Jag kommer inte åt samma konto i den nya. Startas bara upp nya konton istället för att logga in på mitt befintliga. Observera att jag är ansluten via mitt mobilnummer istället för med Facebook-konto. Haft samma mobilnr i 15 år..

      Jag kan nu dock omöjligen hitta hur jag hanterar mina konton för att hitta tillbaks till mitt gamla. På Messengers support så hänvisar man till sin profil och därefter till ”byt konto”. Problemet med detta är att den menyn endast finns om man loggat in på Messenger via sitt Facebook konto. dvs jag kan nu inte komma åt det kontot som jag haft ett tag med alla sparade konversationer. Otroligt frustrerande med tanke på att Facebook/Messengers support är obefintlig och att man tar för givet att ”alla har Facebook”.

      Kommer man åt alla sina Messenger konton man skapat genom sitt mobilnummer om man skapar ett Facebook konto? Kan vara en sista utväg då jag i alla fall har möjlighet att avsluta det kontot igen.

      Stort tack på förhand!
      Med vänlig hälsning Johan

      • Hej! Rent krasst borde du ju komma åt alla dina Messenger-konton så länge du använder samma mobilnummer och skapar det nya kontot med. Vad händer om du fyller i ditt nummer via Facebooks/Messengers återställningssida för glömda lösenord (facebook.com/login/identify)?

        // Christoffer, enkelteknik.se

    Lämna ett svar

    Please enter your comment!
    Please enter your name here