Stäng av LED-lampan på dina Sonos-högtalare

0
2112
Stäng av den vita LED-indikator-lampan på Sonos-högtalare

Nyligen insett det fina med att äga Sonos-högtalare – men irriterar dig på skenet från den vita LED-lampan mitt på högtalaren? Så dämpar du belysningen!

- Annons -

Nog för att lampor och ljuseffekter kan vara läckra och fungera som en trevlig detalj. Men ibland är det rätt skönt när alla ens prylar inte lyser hela tiden. Denna korta guide skrivs framförallt då vi fått kännedom att det faktiskt finns de som tejpar över LED-lampan på sina Sonos-högtalare för att slippa störas av ljuset från indikatorn.

I en serie högtalare där den billigaste varianten kostar kring 2.000kr borde det faktiskt gå att stänga av indikatorlampan! Och det gör det självfallet! Så här gör du – helt utan att slösa pengar på tejp.

Stäng av via Sonos-appen

1. Öppna Sonos-appen i din iPhone eller Android-telefon. Telefonen måste vara ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som högtalarna du vill stänga av LED-indikatorn på. Klicka därefter på Meny-knappen (längst upp till vänster) och välj Inställningar följt av Rumsinställningar.

Sonos - Mobil - iPhone, Android - Ställ in LED-lampa på högtalare

2. Peka på den högtalare du vill ändra inställningen för LED-lampan på. Näst längst ned i inställningsmenyn för den aktuella högtalaren hittar du sedan inställningen för att stänga av den vita indikatorlampan (Vit indikatorlampa). Peka på reglaget för att stänga av eller starta lampan.

Sonos - Rumsinställningar - Vit indikatorlampa - iPhone

Stäng av via PC-/Mac-programmet

1. Använder du hellre Sonos-programvaran för dator (Mac eller PC) är det lika enkelt att stänga av LED-indikatorn därifrån. Starta programmet och klicka på Hantera i menyn. Välj därefter Inställningar. Datorn behöver givetvis vara ansluten till samma nätverk som den eller de Sonos-högtalare du vill ändra inställningen på.

Sonos - Hantera - Inställningar - Stäng av LED-lampa

2. Välj nu Rumsinställningar i menyn till vänster. I mitten av fönstret (bredvid Rumsinställningar för) kan du därefter välja vilken av dina högtalare du vill hantera. Näst längst ned under inställningarna för respektive högtalare hittar du sedan inställningen Vit statuslampa tänd. Kryssa ur denna för att stänga av LED-lampan på momangen!

Sonos - Vit Statuslampa - Tänd - Släck - PC, Mac

Kul Sonos-kunskap: Om du vänder uppochner på SONOS-logotypen står det fortfarande SONOS.

- Annons -


Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here