Använd din Sonos-högtalare som väckarklocka

0
1245
Använd Sonos-högtalare som väckarklocka och insomningstimer

Visste du att Sonos-högtalare kan mer än bara spela musik? Med hjälp av ett par inbyggda funktioner kan de agera både väckarklockor och insomningstimer!

- Annons -

Känner du att det vore trevligt att vakna till din favoritmusik istället för telefonen eller väckarklockans alarm varje morgon? Äger du en eller ett helt gäng Sonos-högtalare? Om svaret är ja på båda frågorna är detta texten för dig.

Vi kommer gå igenom både hur du ställer in och använder alarmfunktionen på en eller flera Sonos-högtalare samt hur du (för andra sidan av dygnet) använder insomningsfunktionen. Du kan ställa olika väckningstider för samtliga av dina högtalare och vakna till olika låtar, spellistor eller podcasts i respektive rum. Bilderna nedan är från iPhone-appen. Men tillvägagångssättet är likartat även på Android-varianten. Läs vidare för att se hur du gör!

Ställ in Väckningar på din Sonos-högtalare

1. Börja med att öppna Sonos-appen och klicka på de tre strecken högst upp till vänster i huvudfönstret för att få fram menyn. I den nedre delen av menyn finns alternativet Väckningar.

Sonos - Inställningar - Väckningar

2. Peka här på Ny väckning. Du får därefter möjlighet att välja både vilken tid väckningen ska starta, vilket rum den ska spelas upp i samt givetvis vilken musik som ska spelas.

Sonos - Väckningar - Ny väckning - Väckarklocka

3. Klickar du på Frekvens kan du också ställa in om väckningen är en engångsföreteelse eller om du vill ställa in alarmfunktionen för en eller flera specifika veckodagar. När du är klar med inställningarna sparar du väckningen genom att välja Spara, uppe till höger i menyn.

- Annons -

4. Under inställningen för väckningar i huvudmenyn kan du nu direkt se vilka olika väckningar du ställt in. Här kan du, precis som med ett vanligt alarm i telefonen, också växla en viss väckning av eller på genom att peka på reglaget till höger.

Sonos - Väckningar - Alarmklocka - Ställ in

4. Inställningen för väckningarna sparas direkt i respektive Sonos-högtalare. Det spelar alltså ingen roll om din telefon skulle få slut på batteri under natten. Väckningen går igång oavsett!

Använd Vilotimern på din Sonos-högtalare

1. För att använda Vilotimern börjar du med att starta uppspelning av en spellista eller ett album. Klicka sedan på de tre prickarna till höger för att få upp fler alternativ (1). Längst ned i listan finns alternativet Timer för vila (2).

Sonos - Timer för vila - Insomningsfunktion

2. Under inställningen Timer för vila får du bestämma hur länge du vill att musiken ska fortsätta spela innan den automatiskt stängs av. Peka på en valfri tid för att ställa in timern (1). Skulle du ångra dig är det inte värre än att åter gå in på Timer för vila i inställningsmenyn och välja Av (2) för att stänga av vilotimern.

Sonos - Ställ in Insomningstimer - Vila

Och ett litet tips för att avsluta texten. Är du trött på den lilla lampan som konstant lyser på din Sonos-högtalare? Läs här för att se hur du stänger av den!

- Annons -


Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here